HomeBlogGrenzen verkennen met OneTwoGo

Grenzen verkennen met OneTwoGo

Grenzen verkennen met OneTwoGo

Woensdag 19 april, Officenter Maastricht. Op de agenda staat – al ruim een hele tijd van tevoren zorgvuldig ingepland – een daguitstap naar het pittoreske Durbuy. Het wereldbekende dorpje kennen we als klein in omvang maar groots in bekendheid. Zeker de moeite om te gaan verkennen met de grenzeloze businessclub van Armand Vliegen (naast netwerker pur sang, ken je hem misschien ook als levenslustige levensgenieter of liefhebber van la douce France).

Maar nu even terug naar Maastricht op woensdagmorgen 19 april… Straffe koffie en een warme ontvangst wachtten ons op. Wie er nog allemaal mee op daguitstap ging naar het mooie Durbuy, hebben we op voorhand netjes doorgekregen van Armand. (Zoals hij dat in zijn opvolging steeds punctueel doet.) Toch vind ik het net leuk om niet alles tot in detail al te willen weten van tevoren dus ik laat me graag verrassen. Hartelijke kussen en verkennende handjes wisselen elkaar af. Enthousiaste groeiondernemers van beide Limburgen ontmoeten elkaar. Allen met de neuzen in dezelfde richting. Na een kopje van het zwarte goud, gingen we richting het kleinste dorpje.

Grenzeloze netwerker

Bij aankomst was het al snel duidelijk: het zou een vrolijke dag worden in ferm goed gezelschap. Bovendien was de zon ons goed gezind. En een flinke portie vitamine D konden we na die kille wintermaanden allemaal héél goed gebruiken. Na een welkom bij Le Sanglier des Ardennes, met gekende eigenaars Marc Coucke en Bart Maerten, gingen we direct over naar de uitreiking van ‘grensoverschrijdend netwerker’. Dit jaar werden zowel Kristof Schiepers van Hands (België) én Marcel Jöris (Nederland) uitgeroepen tot winnaar. Ze werden hartelijk gehuldigd door wethouder Anita Bastiaens van Gemeente Maastricht.

Buitengewoon ongewoon

Na een vlotte rondleiding doorheen het ravissante Le Sanglier des Ardennes konden we aan tafel schuiven voor de lunch. Die was allesbehalve doordeweeks en een aanrader van formaat. Het inspirerende en warme interieur nodigde uit om nog meer te genieten van de kwaliteit op je bord. En het aangename gezelschap? De spreekwoordelijke kers op de taart. Diverse visspecialiteiten in een creatief jasje en een perfect gegaard stukje vlees (van horen zeggen want ondergetekende verkiest vis) werden rijkelijk omringd met de meest sublieme sausjes. De gedurfde en verfijnde smaken kwamen nog beter tot hun recht dankzij de aangepaste wijnen. Tijdens het dessert speelde chocolade de hoofdrol. Volledig voldaan maar véél te lekker om het niet he-le-maal tot het allerlaatste hapje op te peuzelen. Je kent het wel. 😉

Een culinaire wereld voor elke gelegenheid

Na een lunch met een meer dan verdiende ster, gingen we op verkenning. De meest idyllische straatjes, wandelen langs de Ourthe, toffe winkeltjes en uitnodigende terrasjes spotten. Een wereld waar genieten en even terugschakelen centraal staan. Een stukje vakantie dichtbij huis. De omvang van Le Sanglier des Ardennes viel ons al snel op. Het 5-sterrenhotel heeft momenteel vier unieke restaurants. Waarbij elk van hen mikt op een specifieke culinaire ervaring. Voor ieder wat wils. Maar uitbreiding staat in de sterren geschreven want stilstaan is – niet enkel hier – achteruit gaan. Daarnaast viel de afwezigheid van sterrenchef Wout Bru op (bij de dames misschien zelfs wat meer dan bij de heren ;-)). Hij kon wegens familiale redenen helaas niet aansluiten.

Samen Limburgen

Na het maken van een leuke groepsfoto en het afronden van het programma van de dag, beslisten we nog even na te praten op een gezellig terrasje. Kwestie van die beleving niet enkel van op afstand te moeten ervaren. 😉 We ontdekten dat het net vandaag – 19 april – Limburg-dag is. Verder hebben we het over de uitdagingen van het ondernemen, het combineren van een dagje netwerken en genieten, een gezonde work/life balans en wat dat dan precies voor iedereen is. We delen onze eigen ervaring en luisteren naar die van een ander. Onder het genot van een drankje. De kleine dingen. Ze zinderen na. En doen ons vooral beseffen hoeveel geluk we hebben te mogen ondernemen én genieten van onze bijzonder Bourgondische (Eur)regio.